Ballı tavuk biraz Çin yemeklerindeki tatlılı ekşili tavuğun tadını anımsatıyor tatlı olması sebebiyle ama tabi ekşisi eksik kalıyor... Daha pratik..
Malzemeler:
1-2 tavuk göğsü
1 y.kş. sıvı yağ
Yarım çay brd.sıvı yağ
1 çay brd.kaynar su
1-2 diş sarımsak
3 yemek kş. bal
baharat ve tuz
2-3 y. kş. susam
Hazırlanışı:
Tavukları iki kuşbaşı edicek şekilde:) yani ince uzun doğrayıp 1 kaşık yağda hafif kızaracak şekilde pişiririz.
balı kaynar suyu ve yarım çay brd. yağı karıştırıp üzerine sarımsakları ince ince kıyarız.İyice karıştırdıktan sonra tavukları bir borcama yerleştirip üzerine baharatlarımızı,tuzu hazırladığımız ballı sosu ve susamlarımızı döküp 200 derecede tavuklar kızarana kadar fırınlarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder