4 Oca 2010
Fırında Sebzeli Pazı
Duma duma dum biraz önce bir yemek uydurdum..Nefiss ve rengarenk görünmesi sebebi ile beni heyecanlara gark etti yaparken..Dolapta çok az pazı vardı ve en azından iki kişilik bir yemek olması için farklı malzemeler katıp çoğaltmak gerekiyordu bende elimdeki uyumlu olduğunu düşündüğüm tüm sebzeleri ekledim.
Malzemeler:
3 orta boy patates
2 y.kş. sıvı yağ
1-2 kırmızı biber
1 büyük kuru soğan
400 gr kadar pazı
1 s.brd. lor peynir (isteğe bağlı)
tuz baharat
Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
Patatesler ufak küpler şeklinde doğranır, 1 kaşık yağla yayvan bir tencerede üzerine baharat ve tuz ekleyerek 10 dakika kadar kavrulur.Patatesleri geçmeyecek kadar su eklenerek yumuşak hale gelinceye kadar haşlanır.
Soğanlar piyaz doğranır çok büyüklerse bikaç yerinden bölünerek ufaltılabilir, 1 kaşık yağda biraz sotelenir. Kırmızı biberler ortadan ikiye bölünür, tavla zarı inceliğinde şeritler oluşacak şekilde dilimlenir, soğanların üzerine ekleyip soteleme işlemine devam edilir.
Pazılar,özellikle sapları şeritler halinde kesilir,(yaprakları daha kısada kesilebilir)kırmızı biberlere eklenir, sotelemeye devam edilir,tuz ve baharat eklenir.İsteğe göre soya sosu ilave edilir eğer soya sosu kullanacaksanız tuzu az kullanın ,biraz daha kavrulur.lor peynirler ilave edilir, yumuşayana kadar karıştırılır.altı kapatılır.
Fırın kabına patatesler yerleştirilir, üzerine pazılı, lorlu iç yayılır. üzerine biraz kaşar peynir rendelenir, 200 derecede kaşarlar eriyene veya isteğe göre kızarana kadar fırınlanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Lor peynirsiz halini de merak ediyorum. Daha az lezzetli ama daha hafif olur herhalde. Ama ben bu haliyle çok sevdim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilteşekkürleeeerr..sevgiler
YanıtlaSil