21 Ara 2009

Çılbır

İlk tarifim çılbır olacak çünkü kendimi bildiğimden beri kahvaltılarımızın vazgeçilmezi oldu. Genelde yoğurtlu biliniyor.Benim tarfim, kahvaltılık, yoğurtsuz versiyonu...
Malzemeler
2 yumurta
1 kş tereyağ veya margarin
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Ufak bir tavaya üzerinde biraz mesafe kalacak şekilde suyla doldurup kaynatılır. (yumurtalar kırıldığında taşmasın. Fazla yumurta yapacaksanız büyük tava kullanın)
Kaynayan suyun içine yumurtalar kırılıp alçak mesafeden bırakılır.
Pişinceye kadar beklenir. Bu aşamada dilediğiniz kıvama gelinceye kadar bekleyin kayısı kıvamı, az pişmiş  vs.
sonrasında el süzgeci yardımı ile yumurtalar sudan bir tabağa çıkarılır.
Küçük bir tavada yağ kızdırılır, yanmaya döndüğünde altını kapatıp üzerine pul biber serpilir, oluşan köpüklüğü yağ yumurtaların üzerine gezdirilir.


3 yorum:

  1. Yapması kolay, yemesi çook zevkli ve lezzetli. Yapılış şekli çok önemli bence, zaten aşkım hilal çok güzel yapıyor. Kilolarımın müsebbibi çılbır.

    YanıtlaSil
  2. yemek günlüğün hayırlı olsun dostum!
    ilgi ile takip ediyorum.
    Bu sabah ben de denedim. Basit falan ama ne yapıyorsun bilmiyorum, senin elinden daha bi lezzetli oluyor bu çılbır. Yani paragraftan çıkarılacak mesaj şudur ki :
    en iyisi sen yap biz yiyelim :)
    özellikle bana hala tarifini vermediğin yemeklere öncelik vermeni rica ediyorum kii biran önce kendim de deneyebileyim :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ediyorum..Diğer tariflerde yolda geliyorlar:)

    YanıtlaSil