27 Oca 2010

Karnıyarık

Malzemeler:
4 patlıcan
200 gr. kıyma
2 orta boy soğan
5-6 tutam maydonoz
1 su brd. sıcak su
2 orta boy domates küp küp doğranmış
1 y. kş. salça
kızartma yağı
1y. kş. sıvıyağ
tuz karabiber

Hazırlanışı:
Patlıcanlar şeritli soyulur bıçakla ortalarından alttan kesilmiyecek şekilde kesilir, tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanıp, kurulanır.Tavada, kızgın yağda sık sık çevrilerek sararana ve içi yumuşayana  kızartılır.Kızaranlar kağıt havlu üzerine alınarak yağı çektirilir.
Soğanlar küp küp doğranır, pembeleşene yağda kavrulur üzerine kıyma eklenerek devam edilir.Kıymalar suyunu çektiğinde tuzunu, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları tencereye yerleştirip kestiğimiz kısımlardan açıp zedelemeyecek şekilde kaşıkla hafifçe yanlardan ezip yumuşamasını sağlayın, üzerlerine kıymalı harcı bolca yerleştirin.
Sıcak su , salça ve biraz tuzu iyice karıştırıp tencereye ekleyip 20-25 dk. hafif ateşte pişirin .

Dilerseniz  patlıcanlardan sonra 2 biber kızartıp üzerini süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder