28 Şub 2010

Haşhaşlı Portakallı Muffin


Malzemeler:
2 + 1/4 su bardağı un
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3 tatlı kaşığı, rendelenmiş portakal kabuğu
3/4 su bardağı portakal suyu (Bu portakal suyunun üzerine, içme suyu ekleyerek 1 su bardağına tamamlayın.)
1/3 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
1/4 su bardağı ince ince doğranmış portakal kabuğu ( Etli yani içindeki beyaz kısmının karışmamasına dikkat edin.)
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:
Öncelikle fırını 190 dereceye getirin. Siz hazırlık yaparken fırının ısısı yeterli dereceye gelecek.
Genişçe bir karıştırma kabına unu, haşhaşı, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve şekeri koyun.
Ayrı bir kabın içine yumurtayı kırın ve çatalla çırpın.
Üzerine portakal kabuğunu, portakal suyunu ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
Sıvı karışımı, kuru karışımın üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
Muffin kalıplarının içine kağıt kek kalıplarını yerleştirin.
Kaşık yardımıyla malzemeyi kalıplara bölüştürün. Fırına yerleştirin ve 20 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini anlamak için kekin ortasına sivri bir kürdan ya da bıçak saplayın. Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Şurup:
Suyu ve şekeri bir sos kabının içinde, orta ateşte kaynatın. İçine portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabukları şeffaflaşıp, şurup balon balon olduğunda ateşin üzerinden alın.(5-10 dakika gibi bir süre alıyor.)
Servis yaparken, muffinlerinizin üzerine şerbetten ve portakal kabuğu şekerlemelerinden ekleyin.

Kaynak: Ev Cini

2 yorum:

  1. Bekledikçe portakal tadı daha homojen oluyor ve kek daha bir güzelleşiyor. Haşhaş tohumları da sanki şişiyor :) hmmm çok güzel oldu dostum ve fekat bitmesi ne yazık..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun kankacım...Seninle mutfakta zamanı paylaşıp, yeni lezzetler denemek çok büyük bir keyifti benim için.
    Ayrıca tarifi keşfedip benimle paylaştığın için ayrıca teşekkür...

    YanıtlaSil