Malzemeler:
1 su brd. yeşil mercimek
Yarım su brd. ince bulgur
2 limon
1 kırmızı biber
Dereotu
5 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 çay kş. karabiber
3 yemek kş. zeytinyağ
Mercimek ve diğer bakliyatlar için filizlendirme :
Yeşil mercimekleri filizlendirmek için mercimekleri su dolu bir kapta 1 gün bekletin sonrasında suyunu süzüp, 1- 2 gün filizlenip ucundan minik yapraklar çıkıncaya kadar nemli kalması için sulayın.yani mercimekleri bir sudan geçirip süzdüğünüzde nemli kalmış olacak.
Onların filizlenmesini beklemekte ayrı bir keyif oluyor.Ayrıca içindeki proteini 2 katına çıkarmış oluyorsunuz.
Bu tarifte mercimekler yoğunlukta dilediğiniz gibi bulguru artırıp sebzeyi artırp damak tadına uydurulabilecek bir salata.dilediğiniz çiğ sebzede eklenebilir.havuç, kırmızı lahana vs..
Hazırlanışı:
Mercimeklerin üzerine 1 limonu sıkıp karıştırın,
Bulguru yıkadıktan sonra 1 su brd. kaynar su ile karıştırıp yumuşatın
Diğer salata malzemelerini doğrayın, kırmızı biberleri şeritler halinde doğrayın,
Tuzunu, yağını, biberini ve kalan diğer limonuda sıkıp karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder