23 Şub 2010

Zeytinyağlı Fırın Brokoli























Malzemeler:
1 kuru soğan
1 havuç
2 diş sarmısak
1 patates
1 kilo brokoli
100 gr. beyaz peynir
Karabiber, nane, tuz
1 kş. sıvı yağ


Beşamel sos
1 kahve fincanı un
50 gr. margarin
2,5 su bardağı süt
Üzerine:
Kaşar peynir


Hazırlanışı:
Sıvıyağda sarmısakların kokusu çkana kadar kavur ve tencereden çıkar.
Rendelenmiş soğan ekle biraz kavur.
Rendelenmiş havuç ve patates ekle kavurmaya devam et.
1 bardak suda (az suda) brokoliyi haşla.
Haşlanan brokoliyi pişen sebzelerin üzerine al karıştırarak bir borcama yay.
Üzerine az tuz, nane, sarımsakları ve karabiberi ekle.
Rendelenmiş beyaz peynir ilave et, karıştır.
Brokolinin suyu az ise fırında kurumaması için su ilave edebilirsin.
Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniriyle kızarana kadar fırınla.
Beşamel sos:
Margarini erit.
Unu kokusu çıkana kadar kavur.
2,5 brd soğuk sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam et.
Muhallebi kıvamına gelince altını söndür.
Topaklanmaması için soğumadan arada bir karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder