23 Şub 2010
Zeytinyağlı Fırın Brokoli
Malzemeler:
1 kuru soğan
1 havuç
2 diş sarmısak
1 patates
1 kilo brokoli
100 gr. beyaz peynir
Karabiber, nane, tuz
1 kş. sıvı yağ
Beşamel sos
1 kahve fincanı un
50 gr. margarin
2,5 su bardağı süt
Üzerine:
Kaşar peynir
Hazırlanışı:
Sıvıyağda sarmısakların kokusu çkana kadar kavur ve tencereden çıkar.
Rendelenmiş soğan ekle biraz kavur.
Rendelenmiş havuç ve patates ekle kavurmaya devam et.
1 bardak suda (az suda) brokoliyi haşla.
Haşlanan brokoliyi pişen sebzelerin üzerine al karıştırarak bir borcama yay.
Üzerine az tuz, nane, sarımsakları ve karabiberi ekle.
Rendelenmiş beyaz peynir ilave et, karıştır.
Brokolinin suyu az ise fırında kurumaması için su ilave edebilirsin.
Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniriyle kızarana kadar fırınla.
Beşamel sos:
Margarini erit.
Unu kokusu çıkana kadar kavur.
2,5 brd soğuk sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam et.
Muhallebi kıvamına gelince altını söndür.
Topaklanmaması için soğumadan arada bir karıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder