28 Şub 2012

Yoğurtlu Karnıbahar

Malzemeler:
Orta boy karnıbahar
1 büyük kase yoğurt
1 diş sarmısak
1 küçük kase un
1 yemek kş. sirke veya limon suyu
Sıvıyağ

Hazırlanması:
Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın

Tencereye 1 çay bardağı kadar su ,sirke, tuz ve karnıbaharları ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın.Eğer kalırsa suyunu süzün.

Fırın tepsisini yağlayın.Karnıbaharları una bulayıp tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine bir yumurta fırçası yardımıyla sıvı yağ sürüp 200 derece  fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder