Malzemeler:
2 orta boy kereviz
1 patates
1 iri portakalın suyu
1 limonun suyu
1 iri havuç
1 soğan
Dereotu (ince doğranmış)
2 yemek kş. zeytinyağ
1 su brd. su
Hazırlanışı:
Öncelikle kerevizlerin doğrandıktan sonra sararmaması için bir kaba 1 su brd.su ve 1 limonun suyu eklenir.
Kerevizler, soyulur, küp küp veya dikdörtgen şeklinde doğranır.Hemen limonlu suyun içinde beklemeye bırakılır.
Patateslerde kereviz şeklinde doğranır.
Soğanlar küp küp, havuçlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağında sararıncaya kadar pişirilir.
Üzerine kerevizler ve patatesler eklenir 1- 2 dakika pişirildikten sonra kerevizleri beklettiğimiz limonlu suyumuzu, portakalın suyunu, tuzu ve renklendirecek kadar doğradığımız dereotlarını yemeğe ekleyip,kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder