8 Mar 2012

Pastırmalı Pilav

 Bu pilav eşimin lezzet sırlarından biri.Yemek yapmak için gecikilmiş bir gün için ideal, leziz bir yemek.
Ben yasemin pirinci kullandım ama tabi ki şart değil.


Malzemeler:
6 dilim pastırma
1 büyük su brd pirinç (330cc)
1 büyük su brd. kaynar su
1 küçük kavanoz garnitür
1 yemek kş. tereyağ
Tuz

Hazırlanması:
Pastırmalar yatayına ince ince doğranır, bir de ortalarından keserek küçük parçalara ayırmış oluruz.
Yağ tencereye alınıp hafif kızdırılacak şekilde eritilir.
Pirinçler eklenip çıt çıt sesleri gelene kadar kavrulur.
Pastırmalar eklenir, biraz daha kavrulur.
Kaynar su ardından, garnitür suyuyla birlikte eklenir.
1 -2 damla limon suyu eklerseniz pirinçler tane tane olur.
Sade pilav da limon pilavın beyaz olmasını da sağlar.
Kaynara çıkınca altı kısılır, pişmeye bırakılır.
Garnitür ve pastırma tuzlu olacağı için fazla tuz eklememekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder