7 Haz 2015

Ispanakli Kis

ĺ
Malzemeler:
2 yumurta
1 yemek ksg. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi
400 gr. ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazirlanisi
Sıvıyağ,erimis tereyag, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santimden daha ince olacak şekilde  açın.Orta boy bir çorba kasesi veya büyük boy teneke konserve kabının ağız kısmını kullanarak hamurdan yuvarlaklar kesin.Hamurları muffin kalıplarının içine yerleştirin.Ispanakları ince ince kıyın. Üzerine kaynar su döküp 3-4 dakika bekletin ve üzerine soğuk su gezdirip süzün. Elinizle hafif sıkarak fazla suyunu alın.  İçine rendelenmiş peynir, karabiber, pulbiber ekleyip harmanlayın. 2 yumurtayı da kırıp karıştırın.Kesip yerleştirdiğiniz hamurların ortasına bu harçtan doldurun. Fazla doldurup bastırırsanız pişerken kabarıp akabiliyor.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder