4 yufka
Yarım su br. sıvı yağ
3 yumurta
1 su b. süt
İçi:
2 orta boy kabak
1 su br. kadar kaşar peyniri
4-5 dal dereotu
Üzeri için
Susam ve çörekotu
Hazırlanışı:
Kabakların üzeri kazınıp, rendenin büyük tarafı ile rendelenir, avuç içinde hafifçe suyu sıkılır (böreğin ıslak olmaması için).dereotu ince ince doğranır, kaşarlar rendelenip karıştırılır.
Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta ve süt iyice karıştırılır.
Tepsinin zemini katı yağ ile yağlanır.Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde tepsiye yerleştirilir.Üzerine sütlü harçtan 4 kaşık kadar serpilip yufkaya dağıtılır, üzerine diğer yufka serilir bu sefer kenarlardan taşmaz tepsinin icine buruş buruş yerlestirilir.Üzerine 4 kasik sütlü harç döküp üzerine kabaklı harcin tümü yerlestirilir.Üzerine diğer yufka serilip daha önceki işlemlerin aynisi yapilir.Son yufkada serildikten sonra ilk serdiğimiz yufkanın kenarları içe dogru katlanip kalan sutlu harç en üste sivanir.susam ve çörekotu dökülüp 200 derecede fırınlanır.
Bir kaç sorum olacaktı. Kabaklı içe tuz katmıyoruz, harca da katmadık. Kaşar peynirinin tuzu yeterli geliyor mu? Bizim evde tuzlu sevildiği için yemekler tereddüt ettim.
YanıtlaSilBir de kabakları rendenin kalın tarafıyla mı ince tarafıyla mı rendeliyorsunuz? Böreğin içinde pişiyor mu?
yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bir an önce denemek istiyorum. Nefis görünüyor!..
Peynirinizin tuzu yeterli gelmiyorsa ,tuzluda seviyorsanız birde ekleyin tabi..kabakları küçükte rendelemek kabağın daha fazla sulu olmasaına sebep olur oyüzden büyük tarafını tercih ediyorum.bu ayrıntıyıda tarife ekliyeceğim teşekkürler.
YanıtlaSilBöreğin içinde buharla pişiyor.. lezzetine lezzet katıyor bu durum:)
Dün akşam tarifi böreği denedim. Çok sevdik :) Birazcık daha yaglı ve tuzlu yaptım. (içinin harcına bir tutam tuz, içine az tuzlu beyaz peynir de ekleyerek) ve sıvıyağı yarım su bardağından biraz fazla koyarak..
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli oldu. teşekkür ederim canım :)
Favori böreğim bu oldu. Eline sağlık aşkım. :)
YanıtlaSil