Malzemeler:
1 su brd..yeşil mercimek
Yarım kş.domates salçası
Yarım kş. biber salçası
1 kuru soğan
1 kş.siviyağ
Yarim su brd. kesme hamur
Nane, tuz, karabiber
1 brd. etsu
1 litre su
Yarm kaşik tereyağ
Hazırlanışı:
Mercimekler üzerlerini biraz geçicek kadar suda haşlanır, haşlama işlemi bittiğinde içinde çok az su kalır.
Soğanlar küp küp ufak doğranır, sıvı yağda kavrulur, salçayıda ekleyip biraz daha kavrulur.Üzerine kaynamış suyu, et suyunu ve mercimekleri (içindeki suyuyla beraber) ekleyip tuzu ilave edilir.Tekrar kaynadığında kesme hamurlar eklenir hamurlar piştiğinde küçük bir tavada tereyağ kızdırılıp pul biber ve nane eklenir.Bu yağı tenceredeki çorbamıza ekleyip coss sesini duyup ocağı kapatırız.
Mercimek az kaldığından pişmesine yakın bulgur da ekleyerek tarifi denedim. 1 diş bütün sarımsağı çizerek içine ekledim ve piştikten sonra çıkardım ve o da süper bir lezzet kattı.
YanıtlaSilTarif için çok teşekkür ederim.
Elinize sağlık.Cesaret edemediğim bir çorbaydı.
farklı tahıllar katmak güzel fikir...nohutta olabilir...Afiyet olsun...
YanıtlaSil