Patlıcanlarınız ne kadar büyük olursa sandviçlerinizde o kadar büyük olur, patlıcanlar piştiklerinde biraz küçülüyorlar.Ayrıca bu tarifi mantar yerine domates dilimleri ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2 büyük patlıcan
Sos:
2-3 dal kıyılmış maydonoz
2 diş dövülmüş sarmısak
3 y. kş. zeytinyağ
5 damla soya sosu
Tuz, karabiber
İç:
6 adet kaşar peyniri dilimi
7-8 adet orta boy kültür mantarı
Hazırlanışı:
Patlıcanları boylamasına keserek 3 eşit dilim haline getirin.İki taraflı tost makinesinde kızartın.
Mantarları küçük bir tavada kendi suyunu çekene kadar karabiber ve az tuzla pişirin.
Sos malzemelerini geniş bir tabak veya küçük tepside karıştırın.
Patlıcanları bu sosta 15 dakika kadar marine edip süzün.3 patlıcan dilimini yapışmaz tavaya koyun üzerlerine patlıcanlardan taşmıyacak şekilde kaşar peynirleri ve mantar dilimlerini dizin.
Üzerlerine diğer patlıcan dilimlerini kapatarak sandviç şeklinde hazırlayın.
Tavanın üzerini kapatıp hafif ateşte peynirler eriyene kadar pişirin.Serviste üzerine marine sosundan sürebilirsiniz.
Çok lezzetli, patlıcan severler mutlaka denemeli.
YanıtlaSil