10 Şub 2010

Yaban Mersini Kompostosu






















Geçenlerde yaban mersini'nin taze meyvesini aldık ilk kez ama tadını beğenmeyince kompostosunu yapalım dedik.İnternette çok aradım taradım kimse yaban mersini hoşafı, kompostosu suyu vs.. yapmamış.benim uydurdupğum komposto tarifini vericem fakat posası içerken biraz acılık tad veriyor isterseniz posasını fazla eklemeyebilir veya hiç posa yapmayabilirsiniz keyfinize göre...


Malzemeler:
300 gr yaban mersini
1 su brd. şeker
1,5 lt kaynamış su
1 greyfurt
Yarım limon
 
Hazırlanışı:
Greyfurtları küp küp doğrayıp, yaban mersini, şeker ve limon suyuyla 10 dk. kadar pişirip üzerine kaynar suyu ilave edip 10 dk. kaynatırız.Süzgeçten geçirip suyu ile posasını ayırdıktan sonra posayı blendırdan geçirip krema haline getiririz.Ayırdığımız suyu üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar süzgeçten geçirip kalan posayı kaşık yardımı ile ezerek süzgeçten geçirmeye çalışırız.Bu işlemde fazla zorlamayabilirsiniz  dediğim gibi biraz acı bir tad veriyor.En son süzgeçte çekirdeklerin kaldığı kısım atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder