Tarif
http://www.portakalagaci.com dan,
sunum ise bana ait nefis bir tatlı.
Kadayıfların kıtırlığı bozulmasın diye tatlıyı akşamdan yaptım ama kadayıfları kendi tenceresinde, muhallebiyi kendi tenceresinde ertesi güne sakladım.Servisten 1-2 saat önce bardaklara koydum.8 bardak civarı çıkıyor.
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Bardaklara bir miktar kadayıf, muhallebi yeniden kadayıf koyarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder