Malzemeler:
400 gr. istiridye mantarı
1 büyük havuç
2 kırmızı biber
1 soğan
2 y. kş. yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Mantarlar yıkanıp uzun şeritler halinde doğranır.Kök kısımları da ince şeritler halinde olursa daha kolay pişer.
1 kş yağda mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelenir, tuzu karabiberi eklenip bir kenera alınır.(piştiğinde hafif diri bir hali oluyor,öldürünceye kadar pişirmeye gerek yok)
Tavada 1 kş yağda küp doğranmış soğanlar biraz soteleneip üzerine şeritler halinde kesilmiş havuç, kırmızı biber (isteğe bağlı yeşil , kırmızı sarı dolmalık biberde kullanılabilir) eklenir kendi saldıkları suları çekene kadar sotelenir eğer hala sebzeler çok sertse azar azar sıcak su ilave edilerek pişirilir.En son mantarlar ve sebzeler karıştırılıp bulgur pilavı ile servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder